Optimalne kombinacije estetskih postupaka

Optimalne kombinacije estetskih postupaka

Unatoč brojnim estetskim i korektivnim metodama i razvoju novih tehnologija, nijedan postupak sam nije dovoljno učinkovit, koliko je, učinkovita kombinacija različitih metoda. Odabir prave metode uvijek je individualan i ne ovisi toliko o dobi koliko o samome stanju kože.

Laser je postao neizostavna karika, ali ne i svemoguća. Laserom se može ukloniti površinski sloj kože (ablativni laser), tzv. laserski resurfacing. Uklanjanju se sitne bore, plitki ožiljci, nejednolika pigmentacija, sužavaju se pore, a tekstura kože postaje znatno bolja. Oporavak je kratak, 4-5 da na, a rezultat je vidljiv odmah. Ako učinak želimo pojačati, nekoliko tjedana kasnije može se ponoviti ablacija, ili se nadopunjava s manje agresivnim neablativnim postupkom. Neablativnim laserom najpovršniji sloj kože ostaje netaknut (epidermis), a laserskom zrakom dublje dijelove kože (dermis) pobuđujemo na produkciju kolagena. Osim toga, koagulacijom krvnih žila dolazi do značajnog smanjivanja crvenila, a sve se preostale neujednačenosti postupno gube. Važno je nagla siti da se taj postupak ponavlja svaka tri tjedna, ukupno 4 – 6 puta. Taj se laserski postupak može kombinirati s infracrvenim svjetlom kod osoba kojima je potrebno dodatno zatezanje viška kože i poboljšanje tonusa, najčešće donjih dijelova lica i vrata, ali i nadlaktica i trbuha. Infracrvenim svjetlom prodiremo u još dublje slojeve dermisa, izazivajući “kontrakciju i remodeliranje kolagena”, što u konačnici dovodi do zatezanja opuštenih dijelova kože te do mlađeg i zdravijeg izgleda.

Ponekad je dovoljno samo licu dati sjaj i ukloniti pokoju nepravilnost, a to se uz svakodnevnu pravilnu upotrebu i kombinaciju lokalnih pripravaka može nadopuniti mezoterapijom. Vrlo tankim iglama u samu se površinu kože apliciraju brojne aktivne supstancije (vitamini, minerali, hijaluronska kiselina…). Za razliku od “filera”, navedene tvari se ne zadržavaju na mjestu aplikacije, već se jednoliko rasporede po željenom dijelu kože. Ovim se postupkom postiže hidratacija, koža je “nahranjena”, a učinak je zdrava i blistava koža sa znatno manje bora. Ako je rijeć o starijoj koži s dubljim borama, nakon nekoliko provedenih mezoterapija dublje se bore pune fragmentiranom hijaluronskom kiselinom, koja se zadržava na mjestu aplikacije, navlači na sebe vodu i popunjava preostale nepravilnosti. Ovim se metodama na prirodan način postižu odlični rezultati, a bez ubrizgavanja tvari ili implantata koji inače ne postoje u našem organizmu. Laserskim se postupcima uklanjaju nepravilnosti i potiču prirodni mehanizmi na produkciju tvari kojima je s godinama opala obnavljajuća moć. S druge strane, direktnim ubrizgavanjem tvari koje su inače prisutne u koži nadopunjavamo važne eliksire mladosti.

Svi su navedeni postupci bezbolni, mogu se kombinirati, a krajnji cilj i rezultat su mlađa, sjajna i zdrava koža.