Plasmage – kirurška metoda, moćno sredstvo nove generacije

Frakcijska plazma – Plasmage, koristi dobro poznato četvrto stanje materije, plin. Bez dodira sa kožom, zahvaljujuci brzom zagrijavanju tkiva električnim lukom koji se stvara tijekom ionizacije plinova iz zraka. Izrazitom preciznošću i elegantnim nastavkom na koži nastaju sitne točkice, selektivno, što dovodi do kontrakcije kože i zatezanja. Osim već dobro poznate nekirurške korekcije gornjih i donjih kapaka, mogu se uklanjati bore, ožiljci i strije, benigne promjene na koži tipa lentiines makula, veruciformnih i fibromatoznih izraslina na koži. Također masne nakupine na očnim kapcima tzv ksantelazme i ksantomi se mogu uklanjati ovom metodom.
Posebnim modusom, moguće je nakon odredjenih postupaka, drugim nastavcima napraviti i postupak rejuvinacije kože lica i vrata.
Nema kontraindikacija za kombiniranje plasmage postupka sa drugim antiaging postupcima kao sto su laseri, aplikacije filera i botoxa, a u cilju sto boljih konačnih rezultata.
Najčešće je potreban samo jedan postupak, a ponekad se savjetuje i touch up postupak nakon izvjesnog vremena.
Vrijeme oporavka je kod najkompliciranijih zahvata najviše 7 dana, ali ni kroz to vrijeme nije nužna potpuna socijalna isključenost – ako govorimo o blefaroplasmi.

Puno ranije od revolucionarnih neinvazivnih dermatoloških postupaka, jedan od najtraženijih zahvata u kirurškim ordinacijama je bilo uklanjanje viška kože na kapcima, klasična ili poštedna blefaroplastika, kako gornjih tako i donjih kapaka. Ova činjenica ne iznenađuje s obzirom da su oči prve koje zamjećujemo na nečijem licu i ogledalo su raspoloženja i općeg stanja, ali na žalost i godina, jer kako na licu, tako i na kapcima dolazi do gubitka elastičnosti i opuštanja kože. Ako tome pridodamo slabljenje muskulature i nakupljanje masnih naslaga, kod odredjenih osoba (što je i genetski predisponirano, a i anatomijom) dolazi do izražajnog spuštanja gornjih vjeđa, zatvaranja oka, stvaranja vrečica na donjim vjeđama uz bore koje dodatno pogoršavaju sliku. Osoba se doima umornom i značajno starijom. Ali osim estetike, osjećaj težine kapaka uz smanjenje vidnog polja mogu biti još veće opterečenje od samog izgleda.
Ovaj proces je nemoguće zaustaviti, pa kao što ni klasična blefaroplastika nije trajno rijesenje, tako ni plasmage blefaroplastika nije za uvijek. Prvim postupkom se učini najviše, kontrakcija i skračivanje vlakana kože se nastavlja kroz sljedeća 4 tjedna do potpunog rezultata, a korektivnim postupkom koji može uslijediti nakon oporavka se učini maksimalna korekcija koja je trajna onoliko koliko smo predisponirani za gore navedeni proces. Ispravnom njegom te stimulacijom iste regije nekim drugim još manje invazivnim postupcima, cijeli postupak može uistinu i biti trajan, ali nije isključena mogućnost touch up plasmage nakon nekoliko godina, ali poštedniji u odnosu na prvi, jer neće biti potrebno.

Plasmage blefaroplastika je dobar izbor za sve koji imaju gore navedene znakove. Drugim riječima nema dobnog ograničenja, jer ovo nisu nužno znakovi koji se javljaju samo u starijoj životnoj dobi. S godinama samo sve postaje gore, a to znači da nije dobro ni predugo čekati, jer bi u tom slučaju rezultat bio nešto lošiji ili bi ga trebalo ponavljati više puta. U takvim izražajnijim slučajevima je možda ipak bolje učiniti klasičnu kiruršku blefaroplastiku, a u svim ostalim slučajevima, rezultati plasmage blefaroplastike će biti fantastični. Oko 35-te godine neke promjene postaju vidljive i tek počnu smetati pacijente i onda najčešće čujem rečenicu: „To ću jednog dana morati operirati…” Upravo da se to ne bi dogodilo, ovo je idealna prevencija i dobar način da se uklone te početne promjene, a potom dalje održava postojeće stanje. Ipak moram naglasiti da su i kod puno starijih pacijenata rezultati odlični. Najlošiji kandidati su oni sa izrazito tamnom kožom zbog mogućnosti hiper ili hipopigmentacija. Za sve ostale koje imaju teške kapke, višak kože, ne žele pod nož, boje se boli i anstezije ovo je idealan zahvat. Tijekom prve konzultacije se napravi plan, očekivani rezultati, očekivanja i mogućnosti i tek onda se odlučujemo na zahvat.

Cijena ovog zahvata je 5000 kn, ali kako je u cijenu uključen i touch up, korektivni zahvat nakon mjesec dana, a on nije uvijek niti potreban, moguća je i kombinacija 4000 + 1000 ukoliko bude potrebno. Osim toga u navedenu cijenu su uključene i kontrole prema potrebi tijekom vremena oporavka. Prvih 5-7 dana smo na dispoziciji 24h, ali do sada nije bilo takvih zahtijeva, jer je cijeli postupak oporavka detaljno objašnjen, vrlo izvjesan i ne izaziva nedoumice kod pacijenata.