Ukratko, pomoću Telotesta možete doznati svoju staničnu dob i odgoditi prerano starenje!

Otkrijte da li je Vaš životni stil ono što je Vašem tijelu potrebno!

TeloTest™ Fagron Genomics je genetski test kojim se mjeri duljina telomera kako bi se kvantificirao stupanj staničnog starenja organizma!

Kako se mjeri duljina telomera?

Duljina telomera danas se smatra jednim od najvažnijih biomarkera povezanih sa starenjem tijela. Mogućnost održavanja duljih telomera povezana je sa produženim životnim vijekom i usporavanjem razvoja bolesti povezanih sa starenjem. Telomeri su DNA strukture koje se nalaze na krajevima kromosoma i štiti kromosome od pogrešaka koje se mogu dogoditi tijekom ciklusa diobe stanica te od vanjskih i unutarnjih oštećenja.

Duljina telomera kvantificirana je kvantitativnom PCR (qPCR) molekularnom metodom, koristeći uzorak dobiven bukalnim brisom ili iz sline. Ovaj proces provodi se prema strogo kontroliranim protokolima u certificiranim laboratorijima.

Korištenjem ovog postupka moguće je procijeniti prosječnu duljinu telomera pacijenta, u usporedbi s duljinom drugih poznatih područja iz njegovog genoma. Ova je metoda u velikoj mjeri opisana i korištena na tisućama pacijenata, što je čini jednom od trenutno najčešće korištenih tehnika, s visokom reproducibilnosti.

TeloTest Fagron Genomics

TeloTest – saznajte svoju staničnu dob!

Kome je namijenjen TeloTest™?

  • muškarcima i ženama starijima od 30 godina koji su zabrinuti zbog svog procesa starenja i traže rješenja za njegovo usporavanje
  • pacijentima s obiteljskom anamnezom ranog starenja ili razvoja zdravstvenih stanja koja tome doprinose
  • osobama koje žele imati kompletno i cjelovito praćenje svog procesa starenja
  • svima koji žele učinkovit i personaliziran anti-age tretman

Kako se prvodi testiranje?

Sve ide brzo i jednostavno!

1. Doktorica uzima Vaš DNA uzorak bukalnim brisom (traje 1 min.)
2. Vaš uzorak se pohranjuje i šalje u specijalizirani genetski laboratorij
2. Ispunjavate upitnik zajedno s doktoricom

Cijeli postupak se odvija u strogo kontroliranim uvjetima, koji jamče sigurnost i zaštitu vaših osobnih podataka te vašeg DNA koji se koristi isključivo u ovu svrhu.

Sve je pod nadzorom vrhunskih genetičara.

TeloTest™ Fagron Genomics

Rezultati

Rezultati su gotovi u roku od 3-4 tjedana i dostupni su samo doktorici Neviji Delalle.

Rezultat pokazuje točnu duljinu vaših telomera.

Temeljem dobivenih rezultata, doktorica će svakog pacijenta pozvati na osobno savjetovanje te mu dati personalizirane preporuke s kojima će anti-ageing postati mnogo smisleniji, a promjene u svakodnevnoj rutini bit će prilagođene upravo potrebama vašeg tijela.

S obzirom na to da u današnje vrijeme iznad svega cijenimo – praktičnost, upravo su takve i preporuke koje nakon genetskog testiranja dobivate.

Kako bi učinak personaliziranog anti-ageinga bio potpun, preporuke su podijeljene u tri razine.

Prva razina podrazumijeva savjetovanje vezano uz lifestyle promjene – doktorica će vam objasniti koje biste točno promjene trebali uvesti u životni stil kako biste usporili proces starenja, a ovisno o duljini vaših telomera. Savjeti se odnose na prehranu, tjelovježbu, metabolizam, ritam spavanja, ali i konzumaciju alkohola, cigareta, boravak na suncu…

Druga razina savjetovanja odnosi se na konkretne preporuke za suplementiranje određenih vitamina, minerala i drugih hranjivih tvari koje našem organizmu nedostaju, a koji bi mogli usporiti proces starenje.

Treća razina je individualizirana – temeljem rezultata genetskog testa i dužine vaših telomera, doktrocia propisuje konkretnu recepturu sa suplementima, koje ljekarnik izrađuje u skladu s uputama liječnika.

Riječ je o potpuno jedinstvenom konceptu u svijetu anti-ageinga, koji nam omogućuje da detaljno pratimo svoj proces starenja te preventivno djelujemo na ključne komponente mladolikosti.

Iako je riječ o sasvim novom konceptu, liječnici su složni oko jednog – genetsko testiranje i potpuna prilagodba terapije budućnost je industrije pomlađivanja.