Akne

Besplatni pregled akni u sklopu nacionalne akcije #pokazise

Jeste li znali da je 59% mladih u dobi od 16 do 25 godina suočeno s problemom akni? Nije riječ samo o estetskom problemu, nego i o emocionalnim posljedicama koje mogu trajno narušiti kvalitetu života. Od manjka samopouzdanje, socijalnog povlačenja, do bijesa, anksioznosti i depresije.

Upravo zato, u suradnji s čak 50 vrhunskih dermatologa, portal estetica.hr tijekom siječnja i veljače 2022. organizira nacionalnu akciju #pokazise (Pokaži se). Cilj akcije je destigmatizacija akni, ali i edukacija o socio-psihološkim problemima koje one mogu stvarati.

Kampanja se provodi u 18 hrvatskih gradova, u liječničkim ordinacijama i poliklinikama u Crikvenici, Čakovcu, Daruvaru, Dubrovniku, Ivanić Gradu, Karlovcu, Metkoviću, Pločama, Poreču, Puli, Rijeci, Solinu, Splitu, Makarskoj, Velikoj Gorici, Vinkovcima, Zadru i Zagrebu.

Svaki dermatolog osigurao je najmanje četiri termina za pregled akni i konzultacije vezane uz taj problem. Osim dermatologa, u projekt su uključeni i psiholozi koji će djecu i odrasle savjetovati o tome kako se boriti s psihološkim posljedicama akni.

Kako rezervirati termin za pregled?

Besplatni pregled akni u okviru akcije #pokazise uključuje dijagnosticiranje stanja kože lica te savjetovanje oko eventualnog potrebnog liječenja.
Svoj termin u poliklinici Dermalife možete rezervirati putem LINKA.

Rezervacije će biti otvorene sve do popunjavanja predviđenog broja termina. Svaki daljnji tretman, odnosno propisana terapija, nisu dio ove akcije. Nakon prijave i uspješne rezervacije, obavijest o potvrdi termina bit će poslana na mail adresu navedenu u prijavnom obrascu. Prijave su moguće po sistemu jedna osoba-jedan termin. Dobiveni termini su fiksni te ih nije moguće naknadno mijenjati. Stoga je važno na pregled doći u zakazano vrijeme, bez kašnjenja.

Kako nastaju akne?

Akne se najčešće javljaju kod osoba s masnom kožom jer ona prirodno luči više sebuma koji se zatim nakuplja u porama. U kombinaciji s mrtvim stanicama kože, pore proširene od sebuma postaju idealno mjesto za rast bakterija. S obzirom na to da problematična koža ima poremećen mikrobiom, akne uzrokuje pretjerani razvoj bakterije P. Acnes. Često na koži dolazi i do pretjeranog rasta stafilokoka, koji uzrokuje pojačanu infekciju područja. Preskočimo li redovito čišćenje i njegu kože, povećava se vjerojatnost da će se bakterije proširiti, a na zahvaćenom mjestu nastati upaljena akna, čije liječenje može biti vrlo dugo i zahtjevno.

Također, svakodnevni makeup, zagađenja iz okoliša, nedovoljno sna, brza prehrana i neuravnotežen stil života ostavljaju tragove na našoj koži. Mnoge se žene čak i u odrasloj dobi bore s problemima kože koji su karakteristični za adolescentsku dob, poput nečistoća, sebuma, mitesera, akni i upala na koži.

Brojne pogodnosti

Generalni sponzor akcije je poznati francuski dermokozmetički brend Bioderma, uz partnerstvo i sponzorstvo kuća Eau Thermale Avène, BioNike, Dermalogica, Ducray, Kiehl’s, NovExpert, Omnibiotic i Reviderm. Partneri u projektu pripremili su i brojne pogodnosti prilikom kupnje proizvoda za tretiranje akni. Možete ih pronaći OVDJE.

Tijekom akcije, u novom pop-up prostoru Estetica Beauty and Science u Tkalčićevoj ulici 81 u Zagrebu organizirat će se brojne promotivne aktivnosti i savjetovanja, a njihov će raspored biti objavljen na portalu estetica.hr. Službeni početak projekta najavljen je za sredinu siječnja 2022. Inicijativu će pratiti i brojni edukativni sadržaji i video materijali koji će se objavljivati na portalu estetica.hr te odgovarati na sva pitanja vezana uz akne.