Biostimulacija: Najpopularniji tretman za zatezanje kože, vraćanje sjaja i smanjenje bora

Biostimulacija: Najpopularniji tretman za zatezanje kože, vraćanje sjaja i smanjenje bora

“Ja sam u redu s gravitacijom i borama. Oni su mala cijena koju treba platiti za mudrost u mojoj glavi i srcu”, izjavila je glumica Drew Barrymore. Ova mudra misao često nam padne na pamet kada u zrcalu uočimo novu boru. Teoretski, cijenimo mudrost koja dolazi s godinama, ali u praksi bismo radije zadržali mladolik izgled bez bora.

Smanjena proizvodnja kolagena…

Što učiniti kada bore, gubitak tonusa i sivilo kože postanu vidljivi znakovi starenja? Kako starimo, koža prolazi kroz mnoge promjene koje nisu nimalo ugodne. Sposobnost kože za samopopravljanje značajno opada, što rezultira gubitkom sjaja, debljanjem i grubom teksturom. Smanjuje se i proizvodnja kolagena, vlaknastog proteina koji čini oko 75% kože i ključan je za njezin mladenački izgled.

U mladosti je koža prepuna kolagena koji joj osigurava čvrstoću, elastičnost i sposobnost obnavljanja. Kolagen djeluje kao superjunak koji neumorno radi na očuvanju strukture kože. Nažalost, nakon 20-ih godina, proizvodnja kolagena opada za oko 1% godišnje. Do 40-ih godina ta smanjena proizvodnja postaje vidljiva kroz fine linije, bore i opuštenu kožu. Gubitak kolagena također znači da koža postaje tanja i manje otporna na oštećenja.

Gubitak elastičnosti kože

Boli li punjenje usnica hijaluronskim filerima?

Elastin je još jedan važan protein koji omogućuje koži da se vrati u svoj prvobitni oblik nakon rastezanja ili stiskanja. Poput kolagena, proizvodnja elastina smanjuje se s godinama, što dovodi do gubitka elastičnosti kože. To rezultira pojavom bora i opuštene kože, osobito na vratu, čeljusti i oko očiju.

Osim gubitka kolagena i elastina, dolazi i do promjena u strukturi i funkciji kože. Potkožno masno tkivo se smanjuje, što dovodi do gubitka volumena i punoće. Količina prirodnih ulja također opada, što rezultira suhom i grubom kožom. Krvne žile postaju krhkije, pa je koža sklona modricama i sporijem zacjeljivanju.

Kako pomoći koži?

Važno je usvojiti zdrave životne navike. Redovita njega i uravnotežena prehrana bogata vitaminima i omega-3 masnim kiselinama mogu učiniti čuda za kožu. Ne zaboravite ni na hidrataciju iznutra – pijenje dovoljno vode ključno je za održavanje elastičnosti kože.

Osim toga, koži možete vratiti punoću uz pomoć Sculptre, biostimulatora koji potiče vlastitu proizvodnju kolagena. Tako nadoknađuje izgubljeni volumen, a što je posebno važno, vraća koži tonus i elastičnost.

Sculptra: Top tretman za mladolik izgled

Sculptra je prvi i originalni biostimulator kože koji je odobrila američka Agencija za hranu i lijekove (FDA). Ovaj tretman vraća koži tonus i elastičnost, zaglađuje površinske bore i dokazano potiče sintezu kolagena u dermisu. Nevjerojatnu učinkovitost duguje Poli-L-laktičnoj kiselini (PLLA).

PLLA je biokompatibilna tvar koja nalikuje na mliječnu kiselinu prirodno prisutnu u organizmu. Njen glavni zadatak je poticanje prirodne regeneracije kože. Ovaj polimer potpuno se apsorbira u kožu. Djelovanje mu je brže, snažnije i dugotrajnije od svih dosad dostupnih skinboostera, filera i tretmana za poticanje sinteze kolagena.

Sculptra obnavlja strukturu kože ciljanjem na glavni uzrok starenja – gubitak kolagena. Apliciranjem mikročestica PLLA, organizam pokreće procese regeneracije, vraćajući koži čvrstoću, kvalitetu, prirodni volumen i zategnutost bez “nafilanog” izgleda koji se može dogoditi kod prekomjerne primjene klasičnih dermalnih filera.

Kako izgleda tretman?

Sculptra se aplicira u seriji od 2 do 3 tretmana, s nekoliko tjedana razmaka između tretmana. Budući da se oslanja na prirodne procese u koži, rezultati su dugotrajni i s vremenom sve bolji.

Nakon nekoliko tjedana, koža postaje zategnutija, svježija i čvršća, a straha od neprirodnog izgleda nema jer PLLA ne kreira volumen, već potiče tijelo na proizvodnju novog kolagena.

Sculptra tretman u poliklinici Dermalife

Sculptra tretman dostupan je u poliklinici Dermalife. Za više informacija i zakazivanje termina, kontaktirajte nas na:

Telefon: 01/ 3705 326
E-mail: info@dermalife.hr

Pružite svojoj koži najbolju njegu i vratite joj mladolik izgled uz Sculptra tretman u poliklinici Dermalife.