Skinbooster - Poliklinika Dermalife

Skinbooster – za prirodan izgled i zdravu kožu koja blista

Svjetski trendovi u estetskoj medicini svakako su razni fileri čija je kvaliteta i sigurnost primjene dosegla zavidnu razinu. No, kako bi imali zdraviju i mlađu kožu potrebno je puno više rada od samo jednog ili dva postupka aplikacije filera ili botoxa. Jeste li čuli za skinbooster?

Koji je osnovni princip ljepote?

Osnovni princip ljepote je u koži dobre teksture i tonusa. To se može postići različitim nutritivnim i hidratacijskim postupcima uz stimulativne metode. U nizu laserskih i drugih skupih zahvata, svakako su injektibilne metode kao mezoterapija, dermarolleri i dermapenovi neizostavni dio kombinacije koju odabiremo.
Tu su i skinboosteri koje preferira dr. Nevia Delalle.

Dr. Nevia Delalle s pacijenticom

Što dovodi do prvih znakova starenja?

Hijaluronska kiselina (HA) je prirodni šećer iz naše kože (dermisa) i najvažnija joj je funkcija vezivanje i prenošenje vode. S godinama se ta sposobnost ubrzano smanjuje, stoga postaju sve vidljiviji znakovi starenja: bore, grubost kože, manjak jedrosti, slabiji tonus, gubitak elastičnosti kože itd.

Za pomlađivanje i poboljšanje izgleda i teksture kože, među vodećim tvrtkama sigurno je i Galderma. Njihov Restylane Vital i Vital Light vrlo su suptilni, mekani fileri hijaluronske kiseline, bez dodataka i neanimalnog podrijetla (NASHA – tehnologija).

Restylane Vital i Vital Light omogućavaju nadoknadu prijeko potrebne hijaluronske kiseline u koži. Vlažeći kožu iznutra, ispunjavaju i pomlađuju lice, vrat i dekolte bez dodavanja neprirodnog volumena koji u nekim slučajevima nije potreban u tolikoj mjeri.

Kako postići ne nametljivu zategnutost kože i poboljšanje tonusa?

Moguće je napraviti idealan balans između nadoknade hijaluronske kiseline difuzno, uz lokaliziranu nadoknadu volumena gušćim filerima, tamo gdje je to potrebno. Na ovakav način postižemo zdravi, mladenački izgled kože, zategnutost i elastičnost taman koliko treba, poboljšanje tonusa te sjaj. Dobiva se potpuno prirodan izgled bez negativnih estetskih posljedica.

Skinbooster – za pomlađivanje kože lica, dekoltea i ruku

Hijaluronska kiselina je molekula koja voli vodu pa je osnovni princip poboljšanja svih gore navedenih aspekata što ravnomjernije difuzno aplicirati skinbooster u kožu lica, vrata, dekolte regiju, ruke, ali i drugdje kako bismo vratili izgubljenu hijaluronsku kiselinu. Time smo napravili duboku hidrataciju kože iznutra prema vani. Osim toga, ovisno kojom tehnikom primjene ćemo se koristiti, svakim ubodom stimuliramo proizvodnju novog kolagena.

Skinbooster -Metode aplikacije ovise o tome što želimo postići!

Osim mezoterapijske tehnike, aplikacije male količine hijaluronske kiseline u dermis, moguća je aplikacija retrogradno linearna, stvarajući mrežu, a mogu se koristiti i kanile te aplicirati difuzno, mijenjajući smjer u obliku lepeze kako bi se sa što manje uboda dosegnuli veću površinu kože. Dobro je kombinirati više različitih tehnika aplikacije kod istog pacijenta, ovisno o problematici. Najvažnije je da uvijek budemo dovoljno duboko, u dermisu, jer aplikacije u epidermalnim slojevima rezultiraju dugo vidljivim papulama koje su estetski neprihvatljive.

Dr. Nevia Delalle s pacijenticom - početak postupka aplikacije skinboostera

Skinbooster –Komu je namijenjen ovaj postupak i kada ga primijeniti?

Ovaj postupak namijenjen je ženama i muškarcima svih tipova kože i bez dobnih ograničenja. Osim vidljivog pomlađivanja, ovaj postupak je idealan prije i poslije ljeta kao dobra priprema kože za sunce, ali i kao lijek nakon ljetnih vrućina, izlaganja suncu, vjetru i drugim vanjskim utjecajima.

Kod već foto-oštećene kože ili kože oštećene ožiljnim promjenama nakon upalnih bolesti kao što su akne, vide se značajne promjene već nakon dva postupka.

Premda se rezultati vide već nakon prvog postupka, savjetuje se ponavljanje kroz 3 – 4 tjedna, a potom svaka 4 – 6 mjeseci, ovisno o stanju kože i problematici koju rješavamo. Također, savjetujemo i kombinaciju više različitih medicinsko estetskih nekirurških postupaka za što bolji rezultat.

Ima li boli?

Ova metoda je gotovo potpuno bezbolna (za razliku od nekih mezoterapijskih metoda) zahvaljujući dodatku lidokaina u već gotovi pripravak, a nakon postupka osim blagog eritema na mjestu uboda ili blagog otoka ako se preparat aplicira u osjetljivijoj regiji, nema drugih nuspojava.

Svakako treba prethodno uzeti detaljnu anamnezu, jer nije preporučljivo aplicirati bilo što ako je netko na terapiji aspirinima, anti-koagulantnoj terapiji, ima neku autoimunu bolest, alergije, aktivnu kožnu bolest, frekventnu pojavu herpesa i sl.

Neposredno nakon tretmana skinboosterom

Restylane Vital i Vital Light su samo jedan kvalitetan nastavak dugogodišnje uspješne i sigurne ere u aplikaciji filera. Radi se o visokokvalitetnim proizvodima, prvenstveno sigurnim za pacijenta, s rezultatima koji su ispunili sva očekivanja onih kojima je prioritet prirodan izgled i zdrava koža koja blista.

Prije primjene skinboostera
Prije primjene skinboostera
Nakon primjene skinboostera
Nakon primjene skinboostera