Što izgled govori o nama, postoji li famozni 'beauty sleep', što trebamo jesti, a što izbjegavati da zadržimo mladenački izgled?

Što izgled govori o nama, postoji li famozni ‘beauty sleep’, što trebamo jesti, a što izbjegavati da zadržimo mladenački izgled?

Što vanjski izgled govori o nama, postoji li zbilja ‘beauty sleep’ i koliko su maske za lice utjecale na stanje kože, na prošlogodišnjem, prvom po redu Back Together zdravstvenom summitu otkrila je dr. med., spec. dermatovenerologije Nevia Delalle.

Beauty sleep – realnost ili mit?

‘Svaki sleep je beauty, jer se tijekom noći događaju neki mehanizmi koji se odvijaju kako bismo tijekom dana mogli normalno funkcionirati. Zbog toga je spavanje izrazito važno i zato uvijek napominjem da je važna suplementacija ako nije dovoljno dobar san. Tijekom godina se smanjuje razina melatonina i ostalih supstanci, zbog čega je spavanje sve lošije. Razina stresa i kortizola također utječe na san i zato moramo sebi nekad pomoći suplementacijom’, objasnila je dr. Delalle.

San je, dakle, iznimno važan za zdravlje našeg organizma, a koliko smo odmorni i brinemo li dovoljno o sebi, ogleda se i u našem izgledu.

‘Činjenica je da sve što se događa unutar organizma, reflektira se na našem izgledu. Ja najviše gledam kožu lica, ali i kompletan izgled osobe. On nam govori izgledamo li dobro ili ne. Stoga bih rekla da naš izgled puno govori o nama. Govori o tome koliko se dobro brinemo i zdravo živimo i na koji način smo prihvatili život kakav jest’, kazala je između ostalog dr. med. spec. dermatovenerologije Delalle.

Treba li se “bojati” maskni?

Dotaknula se i dobro znanih ‘maskni‘, odnosno akni nastalih pod utjecajem nošenja maski za lice. Sam termin postao je popularan u jeku pandemije. Premda su mjere danas gotovo potpuno popustile, dr. Delalle savjetovala je da osobe koje i dalje nose maske što češće hidratiziraju lice i stavljaju na njega čistu masku, po mogućnosti svakih 3-4 sata.

Dr. Delalle bila je dio prvog zdravstvenog summita. Ove godine, na drugom po redu Back Together-u očekuje vas mnoštvo novih zanimljivih i inspirativnih sugovornika.

Zakazan je za 17. i 18. rujna 2022. godine, a već danas možete osigurati svoje mjesto OVDJE.