Tretmani lica za najluđu noć u godini!

Već smo u prosincu! Za nekoga već, za nekoga tek ali kraj godine je sve bliže. Još malo i odbrojavat ćemo posljednje dane 2019. godine.
Bila je to još jedna godina s puno previranja, pozitivnih i negativnih događanja. Sve to naravno utječe na naš život, ali izbor uvijek imamo. Ili ćemo se prepustiti stihijskom klimanju ili ćemo skupiti snage da prepoznamo mogućnosti i nešto promijenimo. Treba prvo sebe učiniti što pozitivnijom osobom, a onda tu energiju sijati oko sebe i bar malo svijet učiniti ljepšim.

Možda vam se ovaj uvod čini nepotrebnim jer nema veze s kožom, no odmah ću Vas demantirati. Stres utječe na naš cijeli organizam, uključujući kosu, nokte i kožu. Kemijski odgovor je takav da koža postaje značajno osjetljivija i reaktibilnija. Kortizol daje našim žlijezdama lojnicama impuls na lučenje pa će masna koža biti sklonija aknama te seboreičnim i rozaceiformnim reakcijama. Pogoršat će se psorijaza, različiti ekcematoidni dermatitisi, urtikarije i brojne druge bolesti.

U najblažem slučaju, izloženi velikom stresu, kada se pogledamo u ogledalo, vidjet ćemo umornu i sivu kožu. Svi znakovi starenja činit će nam se puno gori od onih koje smo primjećivali kada smo sretni i prepuni pozitivnih emocija. Zbog svega navedenog, pokušajte sebi priuštiti čaroban kraj godine. Za početak 2020. obećajte sebi promjene, na bolje naravno!

Tretmani lica za doček Nove godine

Tretmani lica - Nova godina

Prvo haljina! 🙂 Za početak odaberite nešto što Vam se sviđa, može biti i s puno šljokica – ipak je PARTY TIME! 🙂 Nekoliko tjedana nam ne ostavlja puno vremena za velike zahvate, no rješenja ima. Zablistajte uz jedan blagi kemijski piling i neabrazivni laser tzv. RED CARPET laser GENESIS. S ova dva postupka ćete zasjati odmah. Nekoliko dana nakon toga predlažem skin booster ili duboku hidrataciju kože za dodatno poboljšanje teksture i elastičnosti kože. U istom postupku ili dva dana nakon boostera, za one kojima je to potrebno, ide final touch. To može biti filer za dublje bore ili malo punije usne za crveni ruž, a može i par jedinica botoxa u čelo i oko očiju za potpunu svježinu.

Kad bude sve spremno za posljednje dane u godini, uzmite još malo vremena i obećajte sami sebi sljedeće. I kada ne budete mogli izbjeći stres koji će neminovno donijeti i sljedeća godina, da ćete pronaći bolji način da ga se riješite. Budite sami sebi najvažniji. Brinite o svojem duhu i tijelu i kada ste umorni i opterećeni svakodnevicom.

Barem jednom mjesečno učinite nešto posebno za svoje lice. Postoje razni tretmani lica, odaberite što Vam najviše odgovara!

Bavite se nekim sportom 30 min do sat vremena dnevno ili hodajte, planinarite, plešite. Učinite svaki dan nešto za sebe, iako imali samo deset slobodnih minuta.

Pripremite si povremeno mirišljavu kupku, upalite svijeće, kupite si omiljeni miris, opušteno ispijte svoju kavu u najdražoj šalici. Naučite neku meditativnu metodu kojom ćete se lakše nositi s nenadanom situacijom. To samo može biti i tehnika disanja. Spavajte dovoljno! Sedam do osam sati je idealno, ali može biti i kraće, ako je kvalitetno. Pomozite sebi melatoninom i sretnim mislima prije spavanja. Recite NE i budite odlučni kada smatrate to ispravnim, a na glas izgovorite i izbacite iz sebe izvor nelagode.
Postanite bolji za sebe i za sve koji Vas okružuju.

I zapamtite, želite li lijepo lice, kosu i nokte – naučite se boriti protiv stresa!

Sve najbolje u Novoj!