Mikrodermoabrazija i neablativni laserski postupak

Kako zablistati do ljeta?

Prve zrake sunca su zasjale, polako ste počeli kopati po ormaru tražeći haljine proljetnih boja… pogledate se u ogledalo, lice vam je umorno, sivo i čini se da je zima ostavila tragove, a bore kao da nikada nisu bile tako upečatljive.

Prije biste sigurno ušli u prvi solarij misleći da je to najbolji način za osvježenje… malo tamniji ten i sve izgleda bolje. Stop! Nemojte to učiniti ni slučajno. Možda ćete izgledati bolje, ali nećete ništa učiniti za vašu kožu, a u konačnici ćete pridodati još koju godinu vašem licu.

Danas postoje brojne metode kojima možemo brzo vratiti svježinu, poboljšati tonus i sjaj kože. Nakon što procijenimo u kakvom je stanju vaša koža, odmah se može započeti s nekim od sljedećih postupaka.

Mikrodermoabrazija je metoda kojom za početak uklanjamo površinski sloj kože. U poliklinici Dermalife koristimo orbitalnu dermoabraziju pri čemu odabiremo jačinu i dubinu same abrazije u ovisnosti o tipu i stanju kože. Ako se odlučimo za kombiniranu terapiju, najčešće je ovaj postupak srednje jačine, a kružnim pokretima same sonde uz mikropulzaciju, istovremeno radimo i mikromasažu lica i vrata te je postupak ugodan, a stimuliraju se i dublji dijelovi kože. Nakon toga se primjenjuju aktivne tvari u kožu i već nakon samo ovog postupka, koži se vraća svježina.

Nakon desetak dana može se započeti neablativni laserski postupak kojim stimuliramo fibroblaste na produkciju kolagena. Kombinacijom mikrodermoabrazije i neablativnog laserskog postupka djelujemo na epidermis i dermis. Osim što se smanjuju pore, sitne bore i ožiljci, koža dobiva punoću i sjaj. Istovremeno koža se hrani i dobiva sve aktivne supstancije koje joj nedostaju. Pauza između ovih postupaka može biti deset do četrnaest dana, tako da nakon 8 dolaska (4. laserski postupak) možete očekivati konačni rezultat.

Izuzetno je važno da se oba postupka mogu raditi u pauzi za ručak i nije potreban oporavak. Potrebno je izdvojiti sat vremena, a nakon toga sve što će vam trebati je zaštitni faktor, a uz proljetnu garderobu će zablistati i vaše lice.

Autorica: Nevia Delalle, dr. med., spec. dermatologije i venerologije