Restylane Vital i Vital light

Revitalizacija kože – Restylane Vital i Vital light hijaluronska kiselina!

Restylane Vital i Vital light hijaluronska kiselina koriste se za kompletnu rehidrataciju i rejuvenaciju lica, vrata, regije dekoltea, šaka, ali i drugih dijelova tijela. Restylane Vital je idealan za fotooštećenu kožu, za umornu stariju kožu koja je sama po sebi dehidrirana ili za mlađu kožu sklonu ožiljcima nakon akni. Restylane Vital light je nešto manje gustoće i više namijenjen mlađoj koži, ali nema kontraindikacija za kombiniranje oba preparata, ovisno o regiji koja se tretira.

Već desetljećima stručnjaci diljem svijeta pronalaze načine i otkrivaju nove metode i kombinacije kako vratiti koži elastičnost, sjaj i izgubljenu mladost. Glavni zadak je revitalizacija kože. Nekada se to radilo agresivnim metodama, a ponekad su one i nužne, ali ipak u najvećem broju slučajeva i kod osoba koje ne žele “pod nož”, postoje izuzetno učinkovite metode pomlađivanja , a bez velikih zahvata uz minimalno vrijeme oporavka.
Na početku razvoja estetske dermatologije osnovni ciljevi su bili popunjavanje bora, ožiljaka i ostalih nedostataka direktnim
ubrizgavanjem punjača različitog podrijetla. U nastojanju pronalaženja najsigurnijeg i stabilnog preparata, neanimalnog podrijetla i minimalne modifikacije, sredinom devedesetih je NASHA tehnologijom, stvorena hijaluronska kiselina koja je svoju primjenu pronašla u brojnim indikacijama, kako za popunjavanje bora, defekata i ožiljaka, tako i za kompletnu rehidrataciju kože. Upravo je to novi koncept poboljšavanja teksture kože i vraćanja elasticiteta, a bez invazivnih postupaka. Revitalizacija za pet!

Revitalizacija - Prije i poslije apliciranja Restylane filera
Prije i poslije apliciranja Restylane filera

Fileri za sve godine

Restylane Vital i Vital light hijaluronska kiselina se koriste za kompletnu rehidrataciju i rejuvenaciju lica, vrata, regije dekoltea, šaka, ali i drugih dijelova tijela. Hijaluronska kiselina je značajno je manje gustoće i ne zadržava se na jednom mjestu, već se resorbira, navlači na sebe veliku količinu vode i rehidrira kožu. Poboljšavaju se elastičnost i mekoća, ispravljaju se sitne bore, a idealna je za fotooštećenu kožu, nakon ljeta, za umornu stariju kožu koja je sama po sebi dehidrirana ili za mlađu kožu sklonu ožiljcima nakon akni.
Restylane Vital light je nešto manje gustoće i više namijenjen mlađoj koži, ali nema kontraindikacija za kombiniranje oba preparata, ovisno o regiji koja se tretira.
Tako se Vital light više koristi za rejuvenaciju vrata, dekoltea i dorzuma šaka. Prednost ovih metoda u odnosu na ostale je značajno
manja traumatizacija tkiva i manji broj postupaka. Umjesto igle mogu se koristiti i tanke kanile koje postupak čine manje neugodnim i s manje mogućnosti za nastavak podljeva. Naime, kanile su tupe, pa se tako izbjegava mogućnost prokidanja krvne žile. Postoje i posebno modelirani aplikatori za precizno unošenje hijaluronske kiseline u kožu. U svrhu postizanja boljih rezultata, ova se metoda može kombinirati s laserom, mikrodermoabrazijom ili kemijski pilinzima. Prema potrebi se za bore ili za postizanje dodatnog volumena aplicira filer. Krajnji cilj je obuhvaćanje lica ili drugih dijelova u cijelosti, a ne parcijalno otklanjanje nedostataka.

Individualni pristup

Ako se postupak započinje s mikrodermoabrazivnim il kemijskim pilingom lica tada se nakon tjedan dana aplicira Restylane Vital i Vital light. Ovisno hoće li se i dalje kombinirati s ostalim postupcima sljedeća aplikacija može biti nakon dva, tri ili četiri tjedna. Različita su iskustva u postizanju najboljih rezultata.
Važan je individualan pristup i pronalaženje idealne kombinacije, kao i intervala između pojedinih postupaka. Nakon treće aplikacije, dublje bore se popunjavaju filerima različite gustoće ili, ako to nije potrebno, postupak rehidratacije se može ponoviti za tri do šest mjeseci. Također je dokazano da se primjenom Restylane Vital i Vital light hijaluronske kiseline u kombinaciji s filerima postiže značajna dugotrajnost samih punjača. Razlog je taj što se ovom metodom postiže i stimulacija fibroblasta na produkciju kolagena, dok se aplikacijom hijaluronske kiseline na cijelu površinu lica stvara dobar temelj za nadogradnju ostalih postupaka. Revitalizacija – učinjena!