Punjači bora tzv “filleri” (hijaluronska kiselina)

Restylan hijaluronska kiselina

Restylane hijaluronska kiselina – bistri, prozirni, viskozni gel. RESTYLANE® je stabilizirani oblik hijaluronske kiseline (NASHA) neživotinjskog podrijetla. Hijaluronska kiselina kao prirodni polisaharid je važan strukturni element u koži, potkožnom, vezivnom te sinovijalnom tkivu i  tekućini.

Kako hijaluronska kiselina Restylane djeluje?

RESTYLANE® djeluje tako da tkivu dodaje volumen, oblikuje konture lica, ispravlja nabore ili povećava usne do željenog stupnja korekcije. Hidrofilična prirodna molekula hijaluronske kiseline kombinirana sa svojom trodimenzionalnom strukturom omogućava molekulama da vežu više vode od njihove vlastite težine..

Dodavanje vode pomaže da se održi cjelokupan volumen proizvoda što rezultira dužim trajanjem. RESTYLANE® se prirodno integrira u tkivo i s vremenom se razgradi spajanjem s molekulama vode. Takva razgradnja povećava sposobnost gela da veže vodu, i tako omogućava da RESTYLANE®  održi volumen tijekom procesa razgradnje.

RESTYLANE® se primjenjuje za povećanje obujma tkiva lica. Preporučljiv je za korekciju bora i povećanje usana. Injektira se u srednji sloj dermisa. Djelotvornost i trajanje rezultata ovisi o karakteru tretiranog defekta, stresu tkiva na mjestu, dubini ubrizgavanja kao i tehnici injektiranja. Jako izražene deformacije teže se korigiraju.

Drugi proizvodi u RESTYLANE® grupi proizvoda se mogu upotrijebiti ovisno o pojedinim potrebama pacijenata i stupnju nedostatka. U nekim slučajevima može biti korisna istovremena primjena različitih proizvoda iz RESTYLANE® grupe: Restylane, Restylane Lyft, Restylane Kysse, Restylane Refyne, Restylane Defyne, Restylane Volyme.

Restylan hijaluronska kiselina

Restylane Vital

Kao poseban postupak se koristi Restylane Vital – novi koncept duboke hidratacije kože za poboljšanje teksture kože i uklanjanje bora. Također se može kombinirati sa gore navedenim proizvodima.

Mjesto injektiranja mora se odgovarajuće dezinficirati. Injektira se pomoću tanke igle ili kanile ubrizgavanjem gela u duboki sloj dermisa i/ili u površinski sloj subkutisa. Tehnika ubrizgavanja s obzirom na dubinu ubrizgavanja i primjenjenu količina varira. Može se koristiti tehnika linearnog izvlačenja, tehnika serije točkastih uboda ili kombinacija obiju tehnika.

Hijaluronska kiselina se ubrizgava dok se igla polako izvlači prema natrag. Kod tretiranja usana može se postići punoća i napućenost usana. Nedostaci bi trebali biti potpuno ispravljeni, ali se ne smije pretjerivati kod svakog tretmana.

Mjesto injiciranja uvijek je potrebno izmasirati, da bi se uskladilo s konturama okolnog tkiva. Kod vrlo opuštene kože preporučuje se ubrizgavanje RESTYLANE®-a u dva ili više odvojenih termina.

Za svako tretirano područje maksimalna preporučena doza je 2.0 ml po postupku. Ako neposredno nakon injiciranja dođe do pojave otoka, preporučljivo je na to mjesto nakratko staviti led. Nakon prvog postupka može se ukazati potreba za dodatnim ubrizgavanjima RESTYLANE®-a da bi se postigao željeni stupanj korekcije.

Periodična, naknadna ubrizgavanja pomažu da se održi željeni stupanj korekcije. Naknadni tretman može biti koristan prije nego se postigne potpuna estetska korekcija.

Željeni učinak se vidi odmah, a nakon nekoliko dana kada gel na sebe navuče vodu, učinak je potpun. Trajanje rezultata se očekuje između šest i devet mjeseci, a potom se učini korekcija.

Restylan hijaluronska kiselina

Restylan hijaluronska kiselina